четвртак, 16. август 2012.

Sportisti DNR Koreje iz Londona vratili se u svoju socijalističku otadžbinu


Sportisti iz Demokratske Narodne Republike Koreje stigli su u svoju socijalističku otadžbinu sa završenih Olimpiskih igara, dok su ih hiljade radnih ljudi i pripadnika Korejske Narodne Armije svečano dočekali u glavnom gradu DNR Koreje - Pjongjangu.

Demokratska Narodna Republika Koreja je na Olipijskim igrama u Londonu osvojila četiri zlatne i dve bronzane medalje, što ju je u sveukupnom plasmanu na Olimpijadi dovelo na dvadeseto mesto.



Građani Pjongjanga su oduševljeno dočekali i pozdravili sportiste. Sportisti su prilikom dolaska na aerodromu odali počast portretima nasmejanih lidera, Predsedniku Kim Il Sungu i Lideru Kim Jong Ilu.
Džudistkinja An Kae Um koja je osvojila zlatnu medalju, je tom prilikom rekla " To je bila moja vatrena želja, kao i želja svih sportista da oduševimo poštovanog Maršala Kim Jong Una na Olimpijskim igrama zlatnim medaljama". Majka džudiskinje je prilikom intervjua rekla da "sve rezultate duguje poštovanom Marsalu Kim Jong Unu i svojoj socijalistickoj naciji".
Dok je selektor Olimpijskog tima DNRK rekao "Ono što su svi naši sportisti na Olimpijskim igrama hteli, jeste da oduševe glavnog komadanta Kim Jong Una, Korejsku Narodnu Armiju i civile, kao i čitav naš narod dobrim rezultatima".


Sportisti koji su učestvovali na Olimpijskim igrama su odmah posle dočeka sa aerodroma, otisli na Mansu brdo, da odaju počast velikim liderima, Predsedniku Kim Il Sungu i Lideru Kim Jong Ilu.

Snimak sa drzavne televizije DNR Koreje, prikazuje odusevljene građane, koji su srećni zbog postignutog rezultata svojih sportista na Olimpijskim igrama.