среда, 29. август 2012.

Intervju Oficijalnog Delegata KFA Srbije povodom vojnih vezbi americkih i juzno korejskih imperijalista

Srpski delegat Sjeverne Koreje: 'Ako neće postojati Sjeverna Koreja, neće postojati ni svijet!'

Mi Koreju smatramo jednom! I Koreja je zaista jedna! Ali američki imperijalisti su podijelili narod na dvije države. I tako je Južna Koreja okupirani dio teritorija koji će se kad-tad vratiti matici. Cilj je američkih imperijalista da stave cijeli korejski poluotok pod svoju kontrolu, kako bi kontrolirali glavna strateška područja Zapadne Europe, Bliskog Istoka, Centralne Azije i Sjeveroistočne Azije. Tako bi zaokružili čitav teritorij Euroazije sa svih strana.
Predstavnik Vlade Sjeverne Koreje za Srbiju i ovu regiju Lazar Aksentijević u razgovoru za dnevno.hr komentirao je trenutna događanja u Sjevernoj Koreji. Podsjetimo, vrhovni vođa Sjeverne Koreje Kim Jong-un proteklih je dana zaprijetio žestokim protuudarom ukoliko se vojnim snagama SAD-a i Južne Koreje u pravcu sjevera ‘omakne’ ijedan metak. Zajedničke američko-južnokorejske vojne snage ovih dana provode vojnu vježbu u kojoj sudjeluje oko 86.000 vojnika.
- Američki imperijalisti ne prežu ni od čega i koristeći Vladu Južne Koreje prijete trećim svjetskim ratom. Nedavno je, možda ste imali priliku vidjeti, drug Kim Jong-un obišao ratne otoke blizu kojih se nalaze i granice Južne Koreje gdje američki imperijalisti često sprovode vojne vježbe. Vojnici Korejske Narodne Armije su prilikom inspekcije poštovanog Maršala Kim Jong-una rekli da su predani zaštiti zemlje i socijalističkog sistema, naglasivši da će njihovi napadi biti fatalni po neprijateljske snage. Sjetimo se otoka Yeonpyeong koje su bombardirali vojnici Korejske Narodne Armije prije nekoliko godina uslijed čestih provokacija sa juga. Vojne vježbe američkih imperijalista i južnokorejskih marionetskih trupa izazivaju rat na korejskom poluotoku, tako da vojska Korejske Narodne Armije željno čeka naredbu dragog Maršala druga Kim Jong-una da uništi ne samo američke imeperijaliste već i Lee Myung-bak grupu izdajnika s juga.
Očinska ljubav prema vojsci
Kako smo jučer pisali, hrvatski vojni analitičari smatraju da će u slučaju rata Sjeverna Koreja biti podvrgnuta sankcijama zbog čega će doći do nedostatka osnovnih životnih namirnica. Na upit je li narod DNR Koreje danas gladan, Aksentijević odgovara:
- Stanovništvo DNR Koreje nije gladno, to je samo taktika američkih imperijalista da bi svoj napad opravdali. Zašto američki imeperijalisti neće službeno potpisati da se Korejski rat završio? Samo su potpisali prekid vatre i to na zahtjev Velikog vođe Kim Il-sunga, koji je samo htio spasiti što više nevinih života. Nisu potpisali jer čekaju priliku da sjeverni dio Koreje napravi nešto da bi oni opravdali agresiju na tu suverenu zemlju. Istina je da Sjeverna Koreja ima mali dio obradivog zemljišta pa je primorana uvoziti hranu iz NR Kine, prije svega rižu, ali narod ne trpi zbog toga. Dragi poštovani drug Kim Jong-un često obilazi kuhinje gdje se hrane pripadnici vojske, tamo ima apsolutno svega. To je očinska ljubav koju brine dragi drug Kim Jong-un prema pripadnicima vojske. Ne samo vojske nego i čitavog naroda Sjeverne Koreje.
Tvrdnje naših stručnjaka kako bi zbog eventualnih sankcija moglo doći do pobune protiv Kim Jong-una u potpunosti odbacuje.
- Pobuna u DNR Koreji se nikada neće desiti jer mi naše lidere smatramo očevima. Ne postoje izdajnici niti oni koji nisu odani Vođi Kim Jong-unu jer ga mi smatramo ocem.
Jedan narod, dvije države
Profesor Aksentijević naglašava kako Koreja mora biti jedinstvena.
- Mi Koreju smatramo jednom! I Koreja je zaista jedna! Ali američki imeperijalisti su podijelili narod na dvije države. I tako je Južna Koreja okupirani dio teritorija koji će se kad-tad vratiti matici. Cilj je američkih imperijalista da stave cijeli korejski poluotok pod svoju kontrolu, kako bi kontrolirali glavna strateška područja Zapadne Europe, Bliskog Istoka, Centralne Azije i Sjeveroistočne Azije. Tako bi zaokružili čitav teritorij Euroazije sa svih strana. Shodno tome redovne vježbe američkih imeperijalista i južnokorejskih ratnih huškača čekaju eskalaciju napetosti na korejskom poluotoku kako bi započeli rat koji Demokratska Narodna Koreja ne želi. Korejska Narodna armija je vojska velike Songun politike gdje se vojska služi 12 godina i najveći cilj Armije je zaštititi rukovodstvo Radničke partije Koreje na čelu s dragom Maršalom Kim Jong-unom. Vojska Korejske Narodne Armije je uvijek sprema za rat, ako to američki imperijalisti žele! Ako se neprijatelji usude da i jednu granatu upute ka sjeveru,, Korejska Narodna Armija zadat će smrtonosne udarce i razvit će svetu borbu za ujedinjenje nacije.
  Sravnit će imperijaliste sa zemljom
Ukoliko do rata dođe, Korejska Narodna Armija neprijatelje će s lakoćom pobijediti, smatra Aksentijević.
- Ako kojim slučajem započne rat, uslijed čestih provokacija sa južne strane Koreje, Korejska Narodna Armija će svoje neprijatelje sravniti sa zemljom, kako kažu vojni dužnosnici. Sjetimo se smrti Dragog Vođe druga Kim Jong Ila i kako se vojska zaklela na vjernost vođi, rekavši da će se pretvoriti u puške i bombe zaštitivši poštovanog druga Kim Jong-una.
A neprijatelje nije teško identificirati.
- Mi imamo dva velika neprijatelja - japanske i američke imperijaliste. Japanski imperijalisti su Koreju pokušali japanizirati i Koreja je bila japanska kolonija od 1910. do 1945. Drugi neprijatelj je američki imperijalizam kojeg narod Koreje mrzi. Južna Koreja nije naš neprijatelj, neprijatelji su oni koji vode državu i takvu politiku, na čelu sa Lee Myung-bakom.    Oni uče narod da mrze sjeverni dio Koreje, svoju braću.                                                                               
Pomoć socijalističkoj braći
Delegat Sjeverne Koreje u Srbiji smatra i kako bi Kina pomogla DNR Koreji u borbi protiv SAD-a, no naglašava kako se Kina ne miješa u unutarnju politiku DNR Koreje, kako tvrde vojni analitičari.
- Korejski poluotok ima geografski važan politički položaj jer ako Amerikanci okupiraju sjeverni dio Koreje doći će na granicu NR Kine i Rusije. Ako počne rat, to ne bi bio običan rat. Bilo bi žrtava i sa jedne i sa druge strane. U jednom slučaju bi se umiješala Kina da pomogne svojoj socijalističkoj braći, kao što su to učinili još 1950. - 1953. u Korejskom ratu u kojem je poginuo i sin kineskog lidera Mao Zedonga. Naravno, umiješala bi se i Rusija, upotrijebilo bi se nuklearno oružje koje bi dovelo do uništenja čitavog čovječanstva. Tako da vojnici Korejske Narodne Armije kažu - ako ne postoji DNR Koreja, neće postojati ni svijet!

Tekst intervjua na portalu novina dnevno iz Hrvatske:
http://www.dnevno.hr/vijesti/svijet

Нема коментара:

Постави коментар