петак, 05. април 2013.

Intervju Oficijalnog Delegata KFA Srbije druga Aksentijevica povodom nastale situacije na Korejskom poluostrvu


Posebni delegat Sjeverne Koreje: Američki imperijalistički psi žele narušiti svjetski mir

'Da li ovaj manijak u koži vuka zaslužuje život? Ne, zaslužuje smrt, zajedno sa izdajnikom nacije Lee Myung-bakom', kaže Aksentijević o ministru obrane Južne Koreje.

Delegat Demokratske Narodne Republike Koreje i Korejske asocijacije prijateljstva u Srbiji, Lazar Aksentijević, za Dnevno je poručio: rat može početi danas ili sutra, južnokorejske izdajice zaslužuju smrt!


Situacija na Korejskom poluotoku ovih je dana, kao i u više navrata u prošlosti, vrlo napeta. Zapadni analitičari su proteklih dana izradili sve moguće scenarije odvijanja mogućeg sukoba na korejskom tlu, a obični ljudi uglavnom strahuju od mogućeg nuklearnog rata. Sjeverna Koreja danas je i službeno najavila unistenje SAD-a nuklearnim ratom.
- Američki imperijalisti i Južnokorejske marionetske snage provociraju strpljenje naroda Demokratske Narodne Republike Koreje. Sporazum koji je potpisao Veliki Vođa drug Kim Il Sung  27. srpnja 1953. godine više ne vrijedi. Veliki Vođa je primirje potpisao da bi spasio što više nevinih života, ali zli američki imperijalistički psi sa južnokorejskim marionetskim štakorima otvaraju vrata ratu - kaže Aksentijević, koji nam se predstavio kao delegat DNR Koreje i Korejske asocijacije prijateljstva u Srbiji.
'Nismo zaboravili lekcije zemalja Balkana'
Aksentijević podsjeća da je Centralni komitet Radničke partije Koreje imao plenarnu sjednicu na kojoj je 'Poštovani vođa' Kim Jong-un izjavio kako je njegova zemlja suočena s najvažnijim zadatkom - provođenjem odlučujuće borbe u sveopćem ratu protiv 'američkih imperijalista'. Na istoj sjednici je odlučeni da Centralni komitet izradi strategiju paralelnog jačanja ekonomije i nuklearnih snaga.
- Vojska i narod Demokratske Narodne Republike Koreje su čvrsto ujedinjeni oko Centralnog komiteta i spremni smo odgovoriti na agresivan rat pravednim ratom za ujedinjenje zemlje. Naše rakete su usmjerene ka neprijatelju; čekamo naredbu Poštovanog Vođe Kim Jong-una da uništimo i sravnimo neprijatelje sa lica zemlje. Neprijateljski orijentirani zli američki imperijalisti nam nude ekonomsku pomoć u zamjenu za odustajanje od nuklearnog naoružanja, ali mi ni na kakav način nismo zaboravili lekcije mnogih zemalja Balkana i Bliskog Istoka - kaže Aksentijević.
'Izdajice zaslužuju smrt'
On smatra da ministar obrane Južne Koreje Kim Kwan-jin nastavlja sa 'svojom budalastom ratnom retorikom o mogućnosti vojne provokacije sa sjevera'.
- On je izgledao kao vuk koji prijeti i ponavlja o mogućim 'provokacijama Sjevera'. Otišao je i korak dalje ponavljajući, ako dođe do povoda, da će Južna Koreja sa američkim imperijalistima 'krenuti jednim udarcem'. Kwan-jin je toliko lud za konfrontacijama da nije ni svjestan gdje zapravo stoji. To je zaista smiješno. On samo blefira, on nije ništa više od marionetskog ministra. Ratne operacije od vitalnog značaja su u rukama Amerikanaca. Da li ovaj manijak u koži vuka zaslužuje život?  Ne, zaslužuje smrt, zajedno sa izdajnikom nacije Lee Myung-bakom - oštar je Aksentijević.
S. Koreja će napasti Havaje, Guam i J.Koreju
Naš sugovornik kaže kako su artiljerijske jedinice na terenu u najvišoj borbenoj spremi, uključujući i strateške rakete i rakete dugog dometa. Njima će, kaže, napasti Havaje, otok Guam, operacijske zone u Tihom oceanu i sve neprijateljske točke u Južnoj Koreji i okolici.
- Američki imperijalisti neprestano povlače ratne poteze u okupiranoj Južnoj Koreji kako bi doveli situaciju do usijanja. Ali nikada nisu radili toliko očajničke poteze da pokrenu nuklearni rat protiv DNR Koreje kao sada. Ovo nije ucjena i prijetnja miru na Korejskom poluotoku već svjetskom miru koji američki imperijalisti žele narušiti - smatra Aksentijević i dodaje:
- Predstavnicima svih ambasada je danas poručeno da izvrše evakuaciju, zbog mogućnosti rata. Rat moze početi danas ili sutra - predviđa Aksentijević.

Нема коментара:

Постави коментар