недеља, 16. децембар 2012.

Nacionalni pomen za Dragog oca Kim Jong Ila

Nacionalni pomen održan je 16. decembra 101 Juche (2012) godine u Pjongjangu, povodom godišnjice smrti Dragog Vođe Kim Jong Ila.


Prvi sekretar Radničke partije Koreje, prvi predsednik Centralne Vojne Komisije Demokratske Narodne Republike Koreje i vrhovni komandant Korejske Narodne Armije, postovani dragi drug Kim Jong Un je takodje bio prisutan.Vodeci funkcioneri partije, vojske i države takodje su bili prisutni.
Svi učesnici su održali minut cutanja u znak sećanja na Dragog Vođu druga Kim Jong Ila.
Drug Kim Jong Nam je održao govor povodom godisnjice smrti  Lidera Kim Jong Ila
 Kim Jong Nam, clan Predsednistva Politbiroa Centralnog komiteta Radničke Partije Koreje i predsednik Prezidijuma Vrhovne Narodne Skupstine je rekao: "Ceo život Lidera Kim Jong Ila je najblistaviji život velikog revolucionara, koji je posedovao gvozdenu volju i nadljutsku energiju drzeci visoko crvenu zastavu, bio je patriota bez premca, koji je citav svoj zivot posvetio zemlji i narodu.
Clanovi Korejske Narodne Armije




On je, sa svojom izuzetnom mudrošcu, formulisao revolucionarnu ideju predsednika Kim Il Sunga, kao Kimilsungizam i ucinijo da Kimilsungizam baca svoje zrake kao ideja vodilja u ideji nezavisnosti. On je razvijo u dubini ideju predsednika Kim il Sunga, u Songun političku teoriju, i izneo svoju teoriju o izgradnji napredne socijalističke nacije. On je ojačao Korejsku Narodnu Armiju u veliku revolucionarnu vojsku planine Pektu, i predvodio je bez presedana u zastoju protiv Americkih imperijalista, i tako nizao pobede jednu za drugom, napravivsi Demokratsku Narodnu Republiku Koreju zemlju sa svetski moćnom armijom. On je toplo voleo zemlju i njen narod vise nego bilo ko drugi, i vodijo narod u prosperitnu socijalističku buducnost. Srce velikog lidera je prestalo da kuca, ali drug Kim Jong Il živi s nama zauvek kako bi se brinuo o srecnoj buducnosti našeg naroda. Uspešno lansiranje našeg satelita predstavlja takođe veliku pobedu naše vojske i našeg naroda zahvaljujuci velikim savetima našeg velikog Lidera. Drug Kim Jong Nam je pozvao sve članove partije, vojske i naroda Demokratske Narodne Republike Koreje da izraze ogromno postovanje prema Lideru Kim Jong Ilu kao vecnom sekretaru Radničke Partije Koreje". Govore su odrzali i drugi visoki partijski sekretri.

Нема коментара:

Постави коментар