среда, 12. децембар 2012.

Lansiran satelit Kwangmyongsong-3

Naucnici i tehničari Demokratske Narodne Republike Koreje uspešno su lansirali drugu verziju satelita Kwangmyongsong-3 u zemljinu orbitu nosača rakete Unha-3, po poslednjim upustvima dragog vođe vecnog sekretara partije Kim Jong Ila.  Raketni nosac Unha-3 sa drugom verzijom satelita Kwangmyongsong-3 poleteo je iz Svemirskog Centra u Cholsan okrugu, severne Phyongan provincije, u 09:49:46, 12 decembra 101 Juche (2012) godine. Satelit je u svoju orbitu ušao tacno u 09:59:13, 9 minuta i 27 sekundi posle uzletanja. 
  
Uspešno lansiranje satelita je ponosno ostvarenje Radničke Partije Koreje koja pridaje ogroman znacaj nauci i tehnologiji. To je takodje dogadjaj od velikog znacaja i zaokreta u razvoju nauke i tehnologije u zemlji, koja sad moze ostvariti prava na koriscenje svemirske tehnologije u miroljubive svrhe.
U vreme velike cežnje za dragim vođom Kim Jong Ilom koja prožima čitavu naciju, njeni naučnici i tehnicari su brilijntno obavili svoju duznost u 101 Juche (2012) godini i tako ostvarili želju dragog vođe Kim Jong Ila u 100. godišnjici od rodjenja predsednika Kim Il Sunga.  


Ovim lansiranjem se potvrdilo da Demokratska Narodna Republika Koreja pod vođstvom dragog poštovanog Maršala Kim Jong Una i pod vođstvom velike nepobedive Radnicke Partije Koreje ide u pobedu Songun i Juche socijalizma!



Нема коментара:

Постави коментар