понедељак, 13. октобар 2014.

Delegat KFA drug Lazar Aksentijevic dao intervju za hrvatske novine


Voljeni vođa opterećen posebnim razlozima - nema puča ni smjene

Postoje mnoge laži u svijetu koje plasiraju zapadne zemlje - smjena na vrhu Radničke partije Koreje, puč i ta da je Voljeni Vođa drug Kim Jong - un nije više na čelu naroda

Većina svjetskih medija je izvijestila kako je sjevernokorejski vođa Kim Jong-un propustio obilježavanje 69. godišnjice osnutka vladajuće Radničke stranke. Riječ je, inače, o prvorazrednom političkom događaju u Sjevernoj Koreji.
Zanimljivo, to je prvi puta da se mladi sjevernokorejski vođa nije pojavio na jedno ovako važnoj svečanosti. Inače, Kim Jong-un nije viđen u javnosti već mjesec dana što je naročito pobudilo zanimanje svjetske javnosti pa su već počele špekulacije da se povukao s vlasti te kako je kako vlast u Sjevernoj Koreji preuzela Jong-unova najmlađa sestra Kim Yo Jong. Istodobno, sjevernokorejska državna televizija je izvijestila kako vođa nije prisustvovao važnoj obljetnici zbog, kako su poručili, „neudobnog fizičkog stanja“.
Stupili smo u kontakt s Lazarom Aksentijevićem, vođom organizacije KFA (Korean Friendship Association) za Balkan. Riječ je zapravo o ćeliji sjevernokorejske Radničke stranke za ovo područje. Inače, KFA ima svoje mrežu po cijelom svijetu, a naročito je aktivna u Španjolskoj gdje svake godine održava skupove s nemalim brojem simaptizera.
„Postoje mnoge laži u svijetu koje plasiraju zapadne zemlje, na čelu sa američkim imperijalističkim agresorima, poput te, da je izvršena smjena na vrhu Radničke partije Koreje, puč Korejske Narodne Armije i ta da je Voljeni Vođa drug Kim Jong - un nije više na čelu partije, armije i cijelog korejskog naroda. Te laži imaju prije svega cilj potkopati ugled partije i rušenje socijalističkog sistema. Poštovani Vođa je simbol dostojanstva i nepobjedivosti Radničke partije Koreje, a njegov veliki ugled trebamo štititi svim sredstvima. Čelično jedinstvo partije s vođom u centru izvor je nepobjedive moći. Poštovani Vođa drug Kim Jong-un bio je opterećen zbog posebnih razloga pa nije prisustvovao godišnjici osnivanja partije što naravno ne znači nikakav puč Korejske Narodne Armije ili smjenu našeg Vođe. U Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji cijeli narod poštuje i podržava vođu kao rođenog oca, vjeruje partiji kao majci, slijedi je i obrazuje jedinstveni društveno - politički organizam u kojem vođa, partija i mase imaju istu sudbinu u životu i u smrti“, rekao je za direktno.hr Aksentijević.
On smatra kako rušenje socijalizma/komunizma u nekim zemljama „ne označava poraz socijalizma kao ideje“, nego „krah oportunizma koji je doveo do izopćenja socijalizma“.
„Socijalizam Juche tipa kojima se rukovodi Radnička partija Koreje, socijalizam u čijem je središtu čovjek, socijalizam u čijem su središtu narodne mase je najnapredniji i najmoćniji socijalizam“, zaključio je Aksentijević koji je dodao kako u „u cijeloj Sjevernoj Koreji vlada prekrasna komunistička atmosfera“.  
Podsjetimo, Kim Jong-un je nakon smrti svojeg oca Kim Jong-ila preuzeo vrhovnu vlast u Sjevernoj Koreji.

1 коментар:

  1. Poštovani gospodine Aksentijeviću,

    bila bi mi izuzetna čast da Vas upoznam i da od Vas saznam više o Demokratskoj Narodnoj Republici Koreji
    kao i kako se mogu unaprediti trgovinsko-ekonomski odnosi sa tom divnom zemljom.

    Srdačan pozdrav,

    Aleksandar Vulin

    ОдговориИзбриши