субота, 20. јул 2013.

Otkriven novi spomenik Generalisimusu Kim Džong IluPjongjang, 19. jul - Statua velikog Generalisimusa Kim Džong Ila je podignut na studentskom naselju Kim Džong Il Univerziteta Narodne bezbednost .

                                             Otkrivena statua brilijantnog Komadanta  

Ovakav cin shvacen je kao najveća želja nastavnika i studenata Univerziteta i svih javnih službenika, obezbeđenje i unutrašnje bezbednosti Korejskog narodnih snaga.
Statua prikazuje nasmejanog Kim Džong Il koji mudro vodeći sve ljude ka konačnoj pobedi Juche ideje.

-- Cvetna korpa u ime postovanog Vođe Kim Džong Una  je takođe poslata
 
    Ceremonija otkrivanja spomenika održan 19. jula.
    Statua je otkrivena od strane Kim Jong Nam, Pak Pong Ju, Choe Riong HAE i rektora Univerziteta Kim Il Čang.
Ispred  statue postavljena je cvetna korpa u ime dragog uvaženog maršala Kim Džong Una.
    Takodje cvetne korpe su postavljene i  u zajednicko ime Centralnog komiteta Radnicke partije Koreje, Prezidijuma Vrhovne Narodne skupštine DNRK i kabineta DPRK.    
Svi učesnici su odaoli priznanje statui najskromnijem poštovanjem.
    Ministar narodne bezbednosti Choe Pu Il u svom obraćanju istakao da je mudro rukovodstvo Kim Džong Ila koji je obezbedio krdibilitet Univerziteta, i njegovu ocinsku roditeljsku ljubav, bice zauvek upamcena kroz generacije u generaciju.

  
On je rekao da je samo pobeda i slava pred korejskim narodom pod vođstvom velikog Songun komandanta, pozivajući sve ljude da se ujedine oko brilijantnog komadanta Kim Džong Una da izađu u borbu i da se postigne konačna pobeda u obračunu sa Americkim Imperijalistima i izgradnju uspešanog socijalistickog naroda.
    Na kraju gardisti kopnene vojske, mornarice i avijacije i protiv avijonske zastite, vojske korejskih ljudi radnika i seljaka Crvene garde marširali su ispred postavljene statue


 
 --Korejska Narodna Armija marsiranjem pozdravlja spomenik Generalisimusu Kim Džong Ilu

Нема коментара:

Постави коментар